איך לומדים לנגן על פסנתר



איך ללמוד לנגן על פסנתר / אורגן ?

מזל טוב,  אם הגעת לפה סימן שהחלטת סוף סוף משהו שכבר מזמן רצית לעשות – ללמוד לנגן על פסנתר.
אז את הצעד הראשון כבר עשית – כל הכבוד!


ולפני שנתחיל כמה דברים מעודדים :
 
לנגן על פסנתר זה הרבה יותר קל ממה שחושבים.
לא צריך שנים של לימודים ושעות של אימונים - אפשר להתחיל לנגן כבר אחרי שעה. 

לא חייבים להתחיל ללמוד בגיל מאוד צעיר, ממש לא.  הרבה פעמים תלמידים מבוגרים מתקדמים מהר יותר מתלמידים ילדים למרות מה שנהוג לחשוב.

 

לא צריך שום כשרון מוזיקלי מיוחד. אני יכתוב את זה שוב כי זה נשמע מוזר אבל באמת ש
לא צריך שום כשרון מוזיקלי מיוחד. אני לא אומר שתכונות כמו שמיעה מוזיקלית או חוש קצב לא עוזרות בתהליך הלימוד – עוזרות מאוד, אבל תכונות לא פחות חשובות הן התמדה, עקשנות, וסבלנות, ואלה תכונות שאין להם ממש קשר ישיר למוזיקה. התכונה הכי חשובה היא המוטיבציה. לכן כל אחד שרוצה ומתמיד, יכול ללמוד לנגן.

 

אין מה לפחד מתווים.  את האמת, אפשר להסתדר גם בלעדיהם.   הקורס מתמקד בעיקר במוזיקה עכשווית – כלומר שירים, כאלה שמושמעים ברדיו.    הרעיון הוא ללמוד לנגן את השירים שאנחנו מכירים, אוהבים ומתחברים אליהם, והדגש הוא על נגינת אקורדים.    המטרה השניה של הספר היא להכיר קצת את היסודות שבשיטת הלימוד הקלאסית –  כלומר קריאת תווים וקצב מפני שמשם בעצם הכל מתחיל.
בסיום השיעור הראשון נלמד לנגן את השיר הראשון ונבין כמה עקרונות בסיסיים לגבי המקלדת ולגבי מוזיקה בכלל שיעזרו לנו בהמשך.  אנחנו כבר מתחילים אבל לפני זה ממש כמה דברים קטנים אבל חשובים -
  

1. האתר הזה מתחיל מההתחלה ולוקח בחשבון שאין לך שום ידע קודם במוזיקה.  אם למדת בעבר בצורה עצמאית או שניגנת על גיטרה או כלי אחר, תקבל/י את הכל בצורה מסודרת ושיטתית ויהיה לך קל יותר להבין ותתקדם מהר יותר.

 

2. הדגש בלימוד ובקורסים הוא על הנגינה, כלומר על הצד המעשי אבל אין מה לעשות אנחנו חייבים את התיאוריה אם אנחנו רוצים להבין מה אנחנו מנגנים ולא לשנן ולזכור. כשמבינים הכל נהיה פשוט יותר ובהמשך אפשר להתקדם וללמוד, גם לבד. התיאוריה מתמקדת בכל פרק בנושא מסוים שקשור לשיר שמנגנים באותו הפרק.
 

3. נגינה היא מיומנות, ולכן דורשת תרגול. כמה שמנגנים יותר מתקדמים יותר – אין קסמים.
קחו בחשבון שכל סוג של לימודים דורש להקדיש זמן מסוים. כדי לקבל סדר גודל תנסה להעריך כמה שעות בסה"כ מקדיש תלמיד למבחני בגרות,  סטודנט לתואר או כל קורס מקצועי אחר.  בלמידה עצמית כמו הספר הזה האחריות על שמירת המסגרת הלימודית היא של התלמיד בעצמו. אין מפגש שבועי אין מסגרת של זמן לסיום, אין מבחן בסוף הקורס ואת הציון אתה נותן לעצמך.

גם רבע שעה ביום יכולה לקדם במשהו וכמובן שעדיף כמה שיותר. כדאי לחזור ולנגן כל שיעור במשך שבוע או שבועיים לפני שממשיכים לשיעור הבא. ומומלץ לקבוע איזשהוא תאריך יעד לסיום הקורס. גם אם לא תעמוד בו או שתדחה אותו, עדיף שיהיה אחד כזה שיתן מסגרת מסוימת של זמן.

 

4. מצא/י לך קהל.  כל אחד צריך קהל כדי לקבל פידבק וחיזוקים. קהל יכול להיות כל אחד בעצם מהמשפחה או החברים, לצלם ולשלוח שירים שלמדת או ממש לנגן לפני מכרים זה חווייה מדהימה.
קהל מכל סוג יכול לתת המון מוטיבציה שנדרשת מאוד בשביל להתמיד ולהמשיך להתקדם. 

באתר שלנו יש קורסים למתחילים ומתקדמים והמון שירים שאפשר ללמוד בכל הרמות. עשו סיבוב ותראו במה מדובר,

ואם צריכים להתייעץ אנחנו תמיד זמינים בוואטסאפ - 052-3066653

 

שיהיה בהצלחה!

איתי וצוות מוזיקל

 

עוד טיפים ושיעורים  - לימוד פסנתר למתחילים: